Masszírozd át a tested, szánj rá naponta 10-12 percet! (videó)

Egy korábbi bejegyzésemben már írtam nektek arról, hogy mi is az SMR henger, (self miofascial release). Ennek az eszköznek a segítségével csökken a fascia feszessége, mivel hengerezés hatására nő az anyagcsere a kötőszövetben.

Ha növelni szeretnéd a mozgástartományod, oldani szeretnéd a letapadásokat, szeretnéd megelőzni a mozgásszervi betegségeket és szeretnél rugalmas maradni, akkor irány a boltba vegyél magadnak egy hengert!

Hengerek közül nagy a választék a piacon, ha kezdő vagy érdemesebb először a puhább változatú és kevésbé bordázott felületű hengert választanod!A fascia edzése, azaz a rugalmasságának javítása jótékony hatással van a ráncokra és a narancsbőrre!

Pár hasznos tanács hengerezéshez:
– Hengerezés közben ügyeljünk a mély, nyugodt légzésre, próbáljuk ki a hasi légzést!
– Tilos a hasi szerveken, melleken alkalmazni!
– Az ízületeket és a csontjaidat ne hengerezd, csak az izmokat!
– Minden területen legalább nyolcszor menjünk át a hengerrel!
 Kontraindíkációk: osteoporozis, friss hegek, gyulladások, rhemuatoid, arththritis, myositis, véralvadásgátló szedése, trombózishajlam, friss sebek, terhesség, súlyos instabilitás

Nézzétek meg, hogy milyen gyakorlatokat végezhettek a henger segítségével! Minden gyakorlatot érdemes legalább 1 percig csinálni.


 

1. gyakorlat:

Vádlik, lábszárak hengerezése- tedd le a hengert a talajra, helyezd rá a lábadat és hengerezd mindkét irányban.

2. gyakorlat:

Hátsó combok hengerezése –Azért, hogy alaposan le legyen hengerezve, ne felejtsd el közben forgatni a lábaidat!

3. gyakorlat:

Külső comb hengerezése-ha nagyon erős fájdalmat érzel közben, akkor helyezd a hengert a falnak és úgy hengerezd át ezt a területet.

4. gyakorlat:

Belső combok hengerezése

5. gyakorlat:

Farizom hengerezése

6. gyakorlat:

Farizmok és a derék alsó részének  hengerezése

7. gyakorlat:

Alsó háti szakasz hengerezése -ha nagyon erős fájdalmat érzel közben, akkor helyezd a hengert a falnak és úgy hengerezd át ezt a területet.

8. gyakorlat:

Felső háti szakasz hengerezése- ha nagyon erős fájdalmat érzel közben, akkor helyezd a hengert a falnak és úgy hengerezd át ezt a területet.

Hengerezés után ne felejts el inni egy pohár vizet, a kellő mennyiségű folyadékbevitel hozzájárul a rugalmasságodhoz!

Labda: Lazítsd a kisebb izomcsoportokat (talp, kar izmai, nyak, vállöv, mell felső része) smr labdával, nagyszerű eszköz arra, hogy alaposan átmasszírozd magad és elérd a hengerrel, nehezen megközelíthető izmaidat!